Små söta hundraser

Visst är det något oemotståndligt gulligt med små söta hundraser? Det finns hundratals olika hundraser i världen, men vissa står ut lite extra på grund av sin knappa storlek. Till exempel är malteser, mops, yorkshireterrier, toypudel och pekingese små söta hundraser som passar utmärkt som sällskapshundar. Ta del av mer information och dröm om din egen minihund.

 

Malteser

Malteser, denna lilla fluffiga och silkeslena dunboll smälter allas hjärtan. Hundrasen är ursprungligen från Italien och är en dvärghund. Det är inte särskilt konstigt att malteser många gånger utsetts till en av världens mest populära hundraser. Den är charmig, snäll och smart. Dessutom gillar den att gosa och passar alldeles utmärkt som sällskapshund i familjen.

 

Mops

Mopsar med sina intryckta nosar och snarkande läten har under senare år blivit omåttligt populära. Det är något otroligt charmigt med dessa små söta hundar. Hundrasen mops kommer från Storbritannien, men för väldigt längesedan härstammade hundrasen faktiskt från Kina. Precis som malteser är även mops en dvärghund som inte gör mycket oväsen av sig. Mopsar brukar inte väga mer än åtta kilo och finns i flera färger.

Yorkshireterrier

Få hundraser påminner om gulliga gosedjur mer än yorkshireterrier. Denna lilla hundras kännetecknas av en silkeslen och lång pälsgardin och har vanligtvis en liten rosett eller tofs på huvudet för att få undan pälsen. Trots yorkshireterrierns gulliga utseende är den här hundrasen tuffare än man kan tro. Passar perfekt som familjehund då yorkshireterrier älskar att gosa, vara ute på promenader och att bli klappad. Var noggrann när du letar upp uppfödare av yorkshireterrier så att du hittar en ren stamtavla där hundens temperament är bra.

Toypudel

För hundallergikern kan Toypudel vara ett bra alternativ. Den här supersöta hundrasen är en minipudel med många bra egenskaper som familjehund. Toypudel är lugn till sitt temperament men behöver samtidigt aktiveras med lek och bus. Den här hundrasen behöver stimuleras både mentalt och fysiskt, gärna genom lekar och träning. Ta gärna med din toy pudel till vattnet, den älskar att bada. Toypudel är väldigt lik vanliga pudlar och avlas fram genom att blanda in extra småväxta pudlar i avlingsprocessen.

 

Pekingese

Pekingese är verkligen en söt liten hundras, en av de minsta. Hundens utseende påminner väldigt mycket om ett lejon, men han är tam och from som ett lam. Pekingese passar bra för dig som exempelvis bor i lägenhet, då hunden inte behöver särskilt mycket utrymme. Förutom att vara en utmärkt familjehund så gillar pekingese även att leka, busa och att få vara utomhus. Om du vill ha en lite lugnare hund är pekingese bra eftersom hundrasen ofta anses vara reserverad och motsatsen till framfusig.

Oavsett vilken av alla små söta hundraser du föredrar är det viktigt att alltid komma ihåg att hundar är krävande. Det spelar ingen roll om hunden är lugn till sitt temperament och klassas som en bra familjehund. Samtliga hundraser behöver uppmärksamhet, träning och uppfostran. Även dessa små söta hundraser. Välj hundras utifrån vad hundens behov är och om du kan tillgodose dessa, då har du de bästa förutsättningarna för ett bra liv tillsammans.

Lämna en kommentar